سیادرکا نیوز

سیادرکا نیوز

علمی - فرهنگی - اجتماعی - هنری
سیادرکا نیوز

سیادرکا نیوز

علمی - فرهنگی - اجتماعی - هنری

اجبار استفاده از سیستم ترمز خودکار برای خودروهای اروپا

اجبار استفاده از سیستم ترمز خودکار برای خودروهای اروپا



هر چند هنوز به دوران اتومبیل های بدون راننده وارد نشده ایم. اما صدای قدم های اتومبیل های هوشمند کم کم شنیده می شود. یکی از جدیدترین آنها، قانون جدید اتحادیه اروپا است که سازندگان خودروهای این قاره را موظف کرده تا آنها را به سیستم ترمز اتوماتیک مجهز کنند.


بر اساس قانون جدید تمام خودروهای جدید از سال ۲۰۱۴ باید به این سیستم مجهز باشند. سیستمی که AEB نام دارد و وظیفه اصلی اش افزایش ایمنی هنگام رانندگی است.


قرار است این سیستم از نوامبر سال آینده میلادی در خودروهای جدید این اتحادیه به کار برده شود و تغییرات در طراحی تمام خودروهای جدید از این زمان اجباری خواهد بود. تا تمام محصولات تجاری قادر به استفاده از AEB باشند.


AEB مخفف autonomous emergency braking است و فناوری است که از روش هایی مانند رادار، لیزر یا دوربین استفاده می کنند تا موانع مسیر را تشخیص دهد. نرم افزار این سیستم، در صورتی که تشخیص بدهد احتمال برخورد وجود دارد به صورت خودکار ترمزهای خودرو را فعال می کند تا از تصادف جلوگیری کند.


این سیستم در تصادف هایی که از روبرو صورت می گیرد، خوب عمل می کند و تا حدی نیز در تصادف هایی که از جهات دیگر وارد می شوند، موثر است. یک بررسی اخیر نشان داده که استفاده از این سیستم در خودروها میزان تصادف ها را تا ۲۷ درصد کاهش می دهد. حالا اتحادیه اروپا با اعمال مقررات جدید می خواهد اتومبیل ها را هوشمند تر کند تا ایمنی بیشتری هنگام رانندگی داشته باشیم.


۲۵۲,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ لیتر آب در ساعت

۲۵۲,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ لیتر آب در ساعت

در روز 24 جولای / 3 مرداد، سد تری‌گورجس روی رودخانه یانگ‌تسه چین شاهد اوج دبی آب در اثر سیلاب سالیانه بود و ورود 70هزار مترمکعب آب در ثانیه (معادل 252میلیارد لیتر در ساعت) را تجربه کرد.


ژیائو یی‌جیو، عکاس شینهوا این نمای زیبا را از جت خروجی این سد در آن روز و عبور افسران نگهبان سد از مقابل آن ثبت کرده و نشنال‌جئوگرافیک به تازگی آن را منتشر کرده است. سد تری‌گورجس رودخانه یانگ‌‍تسه، بزرگ‌ترین سد و نیروگاه برق‌آبی جهان به شمار می‌رود.



بهترین لپ تاپ های فوق سبک سال ۲۰۱۲

بهترین لپ تاپ های فوق سبک سال ۲۰۱۲



این روزها لپ تاپ های فوق سبک، نسل برتر و پرچمدار لپ تاپ ها به حساب می آیند و اگر کسی بخواهد بهترین های بازار را بخرد سراغ این سری می رود که هم از نظر قدرت سخت افزاری خوب عمل می کنند و هم از نظر وزن بسیار سبک و قابل حمل اند. اما در میان مدل های متنوع موجود در بازار کدام یک بهترین به حساب می آید؟ سایت گیزمودو بهترین های حال حاضر بازار را معرفی کرده و حالا می توانید با ۸ مدل برتر حال حاضر بازار آشنا شوید.


این لپ تاپ ها از نظر طول عمر باطری، قدرت پردازنده، سرعت انتقال اطلاعات و سرعت پردازش تست شده اند. همه مدل های ویندوزی که در اینجا ذکر شده جزو دسته اولترابوک ها هستند و همگی از پردازشگرهای اینتل نسل جدید ایوی بریج استفاده می کنند و Core i5 یا i7 هستند و کارت گرافیک آنها نیز Intel HD 4000 است.


رتبه هشتم: Sony Vaio T


vaiot_narenji.jpg


این لپ تاپ از نظر مشخصات سخت افزاری قدرتمند است اما طراحی آن چندان دلچسب نیست. فاصله کلید های کیبرد کمی زیاد است و سرعت تایپ را پایین می آورد. عیب بزرگ دیگر جنس نامناسب بدنه است که حس کیفیت بالا را به شما القا نمی کند. این اولترابوک تنها یک پورت یو اس بی 3.0 دارد و دومی از نوع 2.0 است. قیمت آن نیز در حال حاضر ۱۵۹۰ دلار است که گران به حساب می آید.


رتبه هفتم: Lenovo U310


lenovo-u310_narenji.jpg


این کامپیوتری دوست داشتنی است. اما نسبت به مدل ۳۰۰ که سال گذشته معرفی شد کمی افت داشته. کیبرد آن لذت تایپ گذشته را ندارد و پردازشگر آن در کارهای سنگین سرفه می کند و سبب داغ شدن بدنه به خصوص کیبرد می شود. اما به طور کلی جزو محصولات خوب بازار به حساب می آید. قیمت هم ۱۲۰۰ دلار است.


رتبه ششم: Dell XPS 14


dell-xps-14_narenji.jpg


امسال شرکت دل در اولترابوک ها قدرتمند ظاهر شده. البته این یکی هم مانند سونی فقط یک پورت یو اس بی 3.0 دارد. اما نمایشگر ۱۴ اینچی و وزن سبک آن شما را کاملا راضی می کند. به خصوص وقتی ببینید در عملیات پردازشی سنگین چقدر خوب ظاهر می شود. قیمت فعلی: ۱۵۰۰ دلار.


رتبه پنجم: Acer Aspire S5


acesr-s5_narenji.jpg


از اینجا وارد مدل هایی می شویم که برترین های بازار به شما می روند. Aspire S5 از شرکت ایسر واقعا باریک و سبک است و وقتی با آن کار می کنید از سرعت اش لذت می برید. باطری آن کمی شما را ناراضی می کند و طراحی به گونه ای است که پورت ها به راحتی در دسترس نیست.


یک داک هم برای این مدل ارایه شده که تعدادی پورت دیگر در اختیار شما قرار می دهد. وزن اش ۱۲۰۰ گرم است و باطری آن در شرایطی که از آن کار بکشید یک ساعت و ۴۰ دقیقه دوام می آورد. باطری در حالت مصرف متوسط نیز زیر ۳ ساعت کار می کند. اس اس دی به کار رفته نیز سریع و عالی است اما قیمت ۱۴۰۰ دلاری اش کمی بالا است. مشخصات کامل را در تصویر زیر می بینید:


acesr-s5-sp.jpg

رتبه چهارم: Vizio Thin + Light


large-visio_narenji.jpg


این اولترابوک در بعضی کارها عالی است و البته در چند کار هم بد عمل کرده است. نمایشگر ۱۴ اینچی آن با رزولوشن ۱۶۰۰ در ۹۰۰ پیکسل از بسیاری از لپ تاپ های موجود بهتر است و رنگ ها بسیار خوب دیده می شوند اما در نهایت نمی توانید کیفیت را عالی به حساب بیاورید.


طراحی بسیار زیبا است و بدنه یکپارچه شبیه محصولات اپل طراحی شده. هنگام تایپ سریع ممکن است حس خوبی نداشته باشید و از صدای کلید ها خوشتان نیاید. ترک پد بخش بد داستان است، کوچک و با کیفیت بد که شما را عصبانی می کند. هر چند این شرکت گفته درایور جدیدی برای بهبود ترک پد ارایه خواهد کرد.


large-visio-sp.jpg

رتبه سوم: Samsung Series 9


sam-seri9_narenji.jpg


یکی از زیباترین لپ تاپ هایی که می توانید داشته باشید. جنس بدنه بسیار خوب و طراحی نیز عالی است. طراحی منحصر به فرد این لپ تاپ می تواند آن را تبدیل به یک نماد در میان بقیه بکند. اما از نقاط ضعف باید سراغ نمایشگر برویم که با رزولوشن ۱۶۰۰ در ۹۰۰ روی یک نمایشگر ۱۵ اینچی آنقدرها هم خوب به نظر نمی رسد. مشکل بعدی هم کیبورد است که برای تایپ عالی نیست.


sam-seri9-sp.jpg

رتبه دوم: Asus Zenbook Prime UX31A


asus-zenbookux_narenji.jpg


لپ تاپ های سال گذشته Zenbook شرکت ایسوس پر از مشکلات متفاوت بودند. اما این شرکت امسال بهبودهای فراوانی را به این سری اعمال کرده. آنقدر که آنها را در رتبه دوم بهترین های ۲۰۱۲ قرار می دهد.


نقطه قوت بزرگ، نمایشگر عالی است که در واقع بهترین نمایشگری است که در میان این لپ تاپ ها پیدا می شود. رزولوشن 1080p و کیفیت رنگی که نسبت به همه مدل ها غنی تر است و زاویه دید عالی.


مشکل شامل ترک پد نامناسب است که با کلیک های اشتباهی شما را نا امید می کند. اما سرعت و قدرت این اولترابوک در تست های مختلف نشان می دهد که با چه محصول قدرتمندی مواجه هستید و کیبرد این یکی عالی است. باطری هم در میانه بازار قرار می گیرد.


asus-zenbookux-sp.jpg

رتبه اول: MacBook Air


macbook-air-nar_narenji.jpg


فعلا می توانیم این را بهترین لپ تاپی بنامیم که تا به حال ساخته شده است. البته نمایشگر آن به خوبی Zenbook ایسوس نیست اما از هر نظر که به آن نگاه کنیم نسبت به بقیه مدل ها برتری دارد. سرعت آن از دیگران بهتر است، کیبرد عالی و ترک پدی که در هیچ کدام از مدل های دیگر پیدا نمی کنید. سرعت انتقال اطلاعات و طول عمر باطری نیز نسبت به بقیه مدل ها برتری دارد.


طراحی نیز به گونه ای است که مدل های دیگر به جز لپ تاپ سامسونگ در مقابل آن حرفی برای گفتن ندارند. اما در استفاده از این لپ تاپ باید بدانید که نباید سراغ ویندوز بروید و اگر بخواهید همه مزیت های آن را داشته باشید باید به جمع سیستم عامل او اس 10 وارد شوید. در نهایت فعلا این لپ تاپ مدل برتر بازار به حساب می آید اما می دانیم که به زودی باید منتظر ورود لپ تاپ های جدید با ویندوز 8 باشیم. بنابراین معلوم نیست که تا چند وقت دیگر تاج برتر بر سر مکبوک ایر باقی می ماند.


macbook-air-nar-sp.jpg

ممنوع الاجرا

«ممنوع الاجرا» شدن معروف ترین مجری های جوان صداوسیما 

 عکس   «ممنوع الاجرا» شدن معروف ترین مجری های جوان صداوسیما (+اسامی)


برگرفته از سروش نیوز:


طبق شنیده ها احسان علیخانی مجری معروف برنامه ماه عسل ,آزاده نامداری از مجریان شبکه دو سیما و فرزاد حسنی…

که دوباره با ویژه برنامه عید نوروز به شبکه سه سیما آمده بود ,همگی ممنوع الاجرا شدند!

بنا براین گزارش به عنوان مثال برنامه ماه عسل شبکه سوم سیما که یکی از ویژه برنامه های پر مخاطب ماه مبارک رمضان این شبکه است را بناست علی ضیا از مجریان جوان سیما به اجراء در بیاورد.

ظاهرا علت مخالف با اجرا این مجریان واکنش آنان نسبت به طرح تفکیک جنسیتی مجریان زن و مرددر صداو سیما بوده است.


چراغ راه آینده


چراغ راه آینده: هفت لامپ LED زیبا و مبتکرانه



کاملا مشخص است که LEDها آینده بسیار درخشانی دارند. و با توجه به تکامل تکنولوژی، کم کم آنها را در مکان ها و شکل هایی جدید می بینیم که قبل از این سابقه نداشته است. دیودها طول عمر بسیار بیشتر و نور کم مصرف تری را نسبت به دیگر منابع فراهم می آورند. و جدا از فواید تکنیکی، ال ای دی ها را بسیار راحت تر از لامپ های رشته ای و فلوئورسنت می توان در اشکال و فرم های غیر معمول به کار برد.


Jake Dyson-001_narenji_ir.jpg

لامپ ال ای دی جک دایسون بر اساس ایده به حداکثر رساندن عمر نور لامپ ال ای دی طراحی شده است. گسترش طول پایه افقی و لوله مسی اطراف آن، تا حد ممکن حرارت تولیدی را از اجزاء لامپ دور می کند. حرارت عامل اصلی در کاهش عمر دیودها است. بخش دیگری از طراحی صنعتی خارق العاده این لامپ، امکان حرکت آزادانه آن در جهت های افقی و عمودی است.


switchlightingco-007_narenji_ir.jpg


وقتی شما جدیدترین تکنولوژی ها را در اختیار داشته باشید، چرا آنها را در فرم های آشنای قدیمی دوباره سازی نکنید؟ تغییر تکنولوژی لامپ های حبابی زیبای کنونی به LED، می تواند آینده ای کم مصرف تر، نورانی تر و البته آشنا را رقم زند. این لامپ ها می توانند در همان سرپیچ های استاندارد فعلی مورد استفاده قرار گرفته و به رقابت با لامپ های رشته ای بپردازند. استفاده از شکل و طرحی هم که برای مان آشنا باشد، امکان پذیرش تغییر را بسیار آسان تر می کند.



Rux_tree_Stickbulb_lamps-005_narenji_ir.jpg


آیا می توانید تصور کنید که دسته ای از لامپ های حبابی را به شکل این طرح درختی Rux لامپ های شرکت Stickbulb در آورید؟ هر فردی که از علاقه مندان طراحی های آینده نگرانه مبلمان باشد، حتما قدر این طرح های زاویه دار روشنایی را به خوبی می داند.



symtra_peter_stathis-008_narenji_ir.jpg


یکی از خوبی های لامپ ال ای دی آن است که شما می توانید تا حد زیادی ابزار روشنایی تان را مسطح و نازک تولید کنید و باز هم میزان نور کافی را در اختیار داشته باشید. لامپ Symtra که توسط Peter Stathis طراحی شده، شاید در تولید نهایی به نازکی ورقه کاغذ نباشد، اما صفحه های آن نشان می دهند که ال ای دی ها تا چه حد می توانند فشرده و کوچک شوند. و البته نور کافی را هم برای تان فراهم آورند.



Motion Lamp-004_narenji_ir.jpg


در برابر OLED، ال ای دی ها متعلق به عصر غارنشینی هستند. تکامل تکنولوژی منافع فراوانی را به همراه دارد. برای مثال می توان به امکان فرم دهی لامپ به شکل های بسیار منعطف اشاره کرد، که یکی از نمونه های آن توسط Gergo Kassai در لامپ Motion به نمایش در آمده است.



sunnan-ikea-006_narenji_ir.jpg

از آنجایی که ال ای دی ها به شکل قابل توجهی مصرفی کمتر از دیگر انواع لامپ دارند، یک پنل سلول خورشیدی می تواند راهی واقع گرایانه برای تامین نیروی آنها باشد. لامپ Sunnan ایکیا نمونه بسیار خوبی از یک لامپ خودکفا است. یک محصول با تکنولوژی پیشرفته برای مردم عادی.



lermaean_hydra-003_narenji_ir.jpg

Zwei21 لامپ را به اجزای ضروری آن محدود کرده است. و برای نگه داری آن از سیم های شبیه تار عنکبوت بهره گرفته است. و البته دو پریز سیار شبه لامپ، ظاهری مانند مار افسانه ای hydra به این ابزار می بخشد. اگر چه شاید تکنولوژی LED چندان خلاقانه مورد استفاده قرار نگرفته باشد، اما استفاده از بدنه مسی، یک نکته مثبت است که نشان از خوش ذوقی طراح دارد.