سیادرکا نیوز

سیادرکا نیوز

علمی - فرهنگی - اجتماعی - هنری
سیادرکا نیوز

سیادرکا نیوز

علمی - فرهنگی - اجتماعی - هنری

"وایبر" دقیقا کجای موبایل ایرانی‌ها را می‌بیند؟

"وایبر" دقیقا کجای موبایل ایرانی‌ها را می‌بیند؟

به گزارش سرویس فناوری اطلاعات و ارتباطات خبرگزاری تسنیم، یکی از ابزارهای ارتباطی مبتنی بر اینترنت که به سادگی بر روی تلفن های همراه نصب می شود، نرم افزار مشهور "وایبر" است که این روزها کاربران زیادی در جهان و البته ایران بدست آورده است.

تیم سازنده این شبکه اجتماعی موبایل اخیراً اعلام کرده که تعداد حساب های کاربری فعال در وایبر به بیش از 608 میلیون مورد رسیده است!

 

اما امنیت این شبکه اجتماعی محبوب، تا چه میزان می تواند آسیب پذیر باشد؟

ماهیت ابزارهای ارتباطی موبایل، همگانی (Public) بودن آن هاست. قطعاً  بیشتر کاربرانی که از وایبر، واتس آپ، لاین، وی چت و دیگر برنامه ها استفاده می کنند، حریم بسیار خصوصی ندارند، هر چند شاید ارتباط های محرمانه ای هم داشته باشند که ترجیح می دهند محرمانه باقی بماند.

ذخیره، پردازش یا  افشای محتویات اطلاعاتی مبادله شده کاربران، به هیچ وجه مشکل اصلی امنیتی در شبکه های اجتماعی موبایل، محسوب نمی شود.

آنچه کارشناسان امنیتی را نگران می کند، همان قوانین و توافقنامه های اولیه استفاده از این برنامه هاست که در هنگام نصب، توسط خود کاربران تأیید می شود! عنوان کرده مثلاً برای استفاده از "وایبر" چاره ای ندارید جز این که موارد زیر را تأیید کنید:

- دسترسی و حتی امکان تغییر اطلاعات شخصی شما توسط "وایبر"، این اطلاعات شامل فهرست تماس های خصوصی، تاریخچه مکالمات ورودی یا خروجی، فهرست تماس تمامی افراد، اطلاع از روند فعالیت های اجتماعی شما و برخی موارد دیگر است.

- دسترسی "وایبر" به خدماتی که می توانند برای شما هزینه بر باشند؛ شامل برقراری تماس، ارسال پیامک، خدمات اینترنت همراه، ارسال پیام های چند رسانه ای

- دسترسی این نرم افزار به اطلاعات جغرافیایی و مکانی شما از طریق اینترنت یا جی پی اس

- دسترسی و ایجاد تغییر در پیام های متنی و چندرسانه ای ورودی و خروجی

- دسترسی کامل "وایبر" به ارتباط اینترنت موبایل و امکان استفاده از بلوتوث و سایر قابلیت های ارتباطی موبایل

- دسترسی کامل به حساب های کاربری شما، امکان ایجاد، حذف یا استفاده دلخواه از حساب های کاربری

- دسترسی و امکان ویرایش محتویات اطلاعاتی ذخیره شده در تلفن همراه شما

- دسترسی به وضعیت عملیاتی و اطلاعات شناسایی تلفن همراه شما

- کنترل بخش های سخت افزاری سیستم؛ شامل تنظیمات صدا و تصویر

- دسترسی نامحدود به  ابزارهای مختلف تلفن های همراه شامل بلوتوث، اینترنت همراه، صفحه نمایش فعال یا غیر فعال موبایل، نمایش هشدارهای مبتنی بر سیستم عامل، تغییر وضعیت عملیاتی تلفن همراه، تغییر تنظیمات سیستمی تلفن همراه، کنترل و حتی بستن برنامه های درحال اجرا ، دسترسی به تنظیمات همگام سازی میان حساب های مختلف

- دسترسی ترافیک ورودی و خروجی از طریق اینترنت و شبکه، دریافت آزادانه اطلاعات از اینترنت و شبکه؛ دسترسی به سیستم مالی Google Play از طریق تلفن همراه شما

- دسترسی به تنظیمات تمامی سرویس های Google در تلفن های همراه، هر چند به گفته مدیر اجرایی "وایبر"، این دسترسی ها به دلیل اطلاع از مشکلات فنی و بهبود خدمات ارتباطی مشترکین انجام می گیرد!

جالب است بدانیم که وایبر توسط یک تیم اسرائیلی طراحی و تولید شده که مدت ها در بخش های نظامی این کشور فعالیت داشته است. رهبر این تیم حرفه ای، "تالمون مارکو" هنوز هم مدیریت اجرایی شرکت Viber Media را در دست دارد. شبکه های اجتماعی اینترنتی iMesh و Bandoo که در گذشته موفقیت نسبی در جذب کاربران داشتند نیز توسط "تالمون مارکو" طراحی شدند.

بعدها شرکت "وایبر مدیا" به دلیل آنچه توجیه اقتصادی و ارزان بودن نیروی کار خوانده شد، سازمان مرکزی خود را از اسراییل به کشور بلاروس منتقل کرد و به قیمت 900 میلیون دلار توسط یک شرکت ژاپنی به نام Rakuten، خریداری شد.

واقعیت تلخ دنیای اینترنت به گونه‌ایست که هرچه میزان محبوبیت و توزیع یک نرم افزار در شبکه گسترده جهانی بیشتر شود، خطر انتشار آلودگی های ویروسی و نفوذ غیر مجاز مجرمان اینترنتی و سوء استفاده از اطلاعات کاربران افزایش می یابد و این درست همان علتی است که می تواند "وایبر" را از یک ابزار ارتباطی کارآمد به یک سارق بی رحم اطلاعات تبدیل کند.

در مزیت ها و منافع "وایبر" یا هر شبکه ارتباطی دیگر، شکی نیست. اما سطح دسترسی این برنامه ها آنقدر بالاست که می توانند تقریباً همه بخش های تلفن همراه ما را کنترل کنند، اطلاعات دلخواه شان را بیرون بکشند و حتی دسترسی خود ما را به بعضی برنامه ها و ابزارها قطع کنند!

در نهایت هیچ مدرک روشنی از جاسوسی علنی شبکه های ارتباطی موبایل، علیه کاربران در دست نیست اما امکان جاسوسی یا احتمال هر آنچه ما به عنوان نقض حریم خصوصی کاربران اینترنت می شناسیم، به شدت وجود دارد.

بنابراین به کاربران "وایبر" توصیه می شود که اگر تمام خطرات پیدا و پنهان این ابزار محبوب ارتباطی را به جان می خرند، دست کم از انتقال اطلاعات محرمانه و بخصوص تصاویر و فیلم های خصوصی پرهیز کنند.


منبع : خبرگزاری تسنیم

پیش‌بینی امام(ره) درباره آینده انقلاب

حضرت امام خمینی(ره) با اشاره به سمت آقای رجایی فرمودند: اگر این گونه کار کنید، ۲۰ سال طول می‌کشد تا به نقطه صفر برسید و تازه پس از آن سازندگی‌تان را شروع کنید.
به گزارش افکارنیوز، شهید دکتر محمد علی رجائی به سال ۱۳۱۲ در قزوین متولد شد و تحصیلات ابتدائی خود را در همان شهر به‌پایان رساند پس از آن راهی تهران شد. وی سپس به استخدام نیروی هوائی درآمد و هم‌زمان به ادامه تحصیل پرداخت و در سال ۱۳۳۲ دیپلم خود را دریافت نمود و پس از استعفای خود به استخدام وزارت فرهنگ درآمد.

رجایی به تدریس مشغول شد و پس از تدریس در شهرهای بیجار و خوانسار در رشته ریاضی به تهران آمد و در دانشسرای عالی تهران به ادامه تحصیل پرداخت و پس از اخذ لیسانس در رشته آمار موفق به اخذ فوق لیسانس در همان رشته گردید.

محمد علی رجائی مدت‌ها در زندان رژیم شاه زندانی بود و پس از تظاهرات انقلابی مردم ایران در روز عید غدیر سال ۱۳۵۷ از زندان آزاد گردید. وی پس از پیروزى انقلاب اسلامى و در سال ۱۳۵۸، مسئولیت وزارت آموزش و پرورش را به عهده گرفت و در زمان وزارت خود موفق به دولتى کردن کلیه مدارس شد.

در سال ۱۳۵۸ به‌ عنوان نخست وزیر به‌ مجلس معرفی گردید و پس از آن نیز به‌عنوان ریاست جمهوری انتخاب شد. شهید محمد علی رجائی در روز هشتم شهریور سال ۱۳۶۰ همراه با یار وفادار خود دکتر محمد جواد باهنر که در آن زمان نخست وزیر بود بر اثر انفجار بمب در ساختمان نخست وزیری به شهادت رسید.

خاطره پیش رو به روایت محمد حسین خوشنویسان است که از دیدار شهید رجایی با امام خمینی(ره) اینگونه می‌گوید:





چند نفر از مسوولین آموزش و پرورش بودیم که به همراه سرپرست وزارت آموزش پرورش یعنی جناب آقای رجایی رفتیم قم. در ابتدای دیدار با امام، شهید رجایی گزارش مختصری از فعالیت های وزارت آموزش و پرورش داد. بعدش امام با اشاره به سمت آقای رجایی فرمودند: اگر این گونه کار کنید، بیست سال طول می کشد تا به نقطه صفر برسید و تازه پس از آن سازندگی تان را شروع کنید.


منبع : افکارنیوز

رازهای انبار مهمات جنگ جهانی دوم در تونل مخفی فاطمی تهران



رازهای انبار مهمات جنگ جهانی دوم در تونل مخفی فاطمی



گلوله‌های توپ، خمپاره و تجهیزات جنگی دیگر مربوط به بیش‌از ۷۰سال قبل» شاید باورش سخت باشد اما همه این تجهیزات جنگی در تونلی مخفی در نزدیکی میدان فاطمی کشف شد.


گروه جامعه "رویکرد": هنوز به‌درستی معلوم نیست این مهمات قدیمی از چه زمانی و به چه دلیلی در این تونل زیرزمینی انبار شده اما بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد که این تونل از زمان جنگ جهانی دوم ساخته شده و گلوله‌های توپ توسط متفقین در آنجا انبار شده بود.

ظهر پنجشنبه نورمحمد، مرد چاهکن افغان، وقتی در ساختمان نیمه‌سازی‌ در خیابان شهید فکوری مشغول کندن چاه بود، نمی‌دانست در یک‌قدمی تونل مخفی است که داخلش پر از مهمات است.

او عجله داشت تا زودتر کار حفر چاه را تمام کند اما وقتی با کلنگش چند ضربه به کف چاه زد، صدای همیشگی را نشنید. آنجا سست‌تر از بقیه جاها بود و در یک لحظه فرو ریخت تا نورمحمد وارد تونل عجیب و غریبی شود. در آن تاریکی وقتی چاهکن این طرف و آن طرف را نگاه کرد، خودش را بین وسایل عجیبی مثل خمپاره دید. او خوب چشمانش را باز کرد تا مطمئن شود چیزی که دیده واقعیت دارد. او درست می‌دید. آنجا پر بود از خمپاره و گلوله توپ جنگی. وحشت همه وجودش را فراگرفت و با زحمت خودش را از چاه بیرون کشید و با پلیس۱۱۰ تماس گرفت.

حضور گروه ویژه پلیس
چند دقیقه بعد از این کشف بزرگ کارگر افغان، خیابان شهید فکوری و چند خیابان آن‌طرف‌ترش پر شده بود از خودروهای ویژه پلیس، آتش‌نشانی و آمبولانس. هنوز به درستی معلوم نبود این تجهیزات جنگی مربوط به چه دوره‌ای است و چطور این همه سال زیر خانه‌های مردم جا خوش کرده بودند. منطقه در کنترل پلیس است. هر لحظه ممکن است گلوله‌ها منفجر شود و ساکنان محله با هشدار پلیس خانه‌هایشان را ترک کرده‌اند.

عده‌ای هم به هتل منتقل شده و در آنجا اسکان یافته‌اند تا مأموران با خیال راحت عملیات تخلیه مهمات را انجام دهند. گروه‌های امداد در آماده‌باش کامل هستند. اعضای گروه ویژه خنثی‌سازی‌ بمب از راه می‌رسند و وارد تونل می‌شوند. هنوز هیچ‌چیز مشخص نیست و در چنین شرایطی بازار شایعات داغ است.

بازار داغ شایعات
مردم پشت نوارهای زردرنگ، کمی آن‌طرف‌تر از ساختمان نیمه‌کاره ایستاده‌اند و همه منتظرند تا از اسرار این تونل مخفی باخبر شوند. یکی می‌گوید که آنجا انبار مهمات متفقین در جنگ جهانی دوم بود. دیگری که مرد سالخورده‌ای است، می‌گوید این تونل از امیریه راه دارد به پایین میدان فاطمی. یک نفر دیگر می‌گوید آنجا را گروهک‌های تروریستی در اوایل انقلاب ساخته‌اند و... هر کس چیزی می‌گوید اما چند نفر هم نگرانی‌هایشان از جنس دیگری است.

یکی از آنها نگاهی به ساختمان‌های اطراف می‌کند و می‌گوید که با این اوضاع قیمت زمین در این منطقه افت می‌کند. مرد دیگری که از اهالی همین منطقه است حرف‌های جالبی می‌زند و می‌گوید: این منطقه از قبل از انقلاب متعلق به یکی از سازمان‌های نظامی بود و تا همین چند سال پیش هیچ خانه‌ای در اینجا ساخته نشده بود تا اینکه کم کم اینجا را ساختند. در این سال‌ها اینجا حفاری مهمی نشده بود. به‌خاطر همین هم این تونل زیرزمینی این همه سال مخفی ماند. آنطور که من شنیده‌ام اینجا را آلمانی‌ها ساخته‌اند و حالا هم قسمت بود به‌دست یک افغانی کشف شود.

خروج مهمات
در چنین شرایطی عملیات ادامه پیدا می‌کند تا اینکه نخستین سری از مهمات جنگی از تونل زیرزمینی خارج می‌شود. گلوله‌ها زنگ‌زده است و رنگ و روی‌شان نشان می‌دهد دست‌کم چندین دهه از انبار شدن‌شان می‌گذرد. مأموران با احتیاط خاصی آنها را از داخل تونل بیرون می‌آورند و داخل خودروهای مخصوص حمل بمب قرار می‌دهند. مأمورانی که در خیابان هستند راه را برای عبور خودروی ویژه باز می‌کنند. درحالی‌که ماشین پلیس از جلو خودروی ویژه را اسکورت می‌کند ماشین آتش‌نشانی نیز آنها را همراهی می‌کند. خارج‌کردن تجهیزات جنگی تا روز بعد هم ادامه پیدا می‌کند و آخرین محموله ظهر جمعه از تونل زیرزمینی خارج می‌شود. با این حال مأموران همچنان از آنجا مراقبت می‌کنند و برخی خانه‌ها همچنان خالی از سکنه است.

هرچند هیچ مقام رسمی ابتدا حاضر نبود درباره این ماجرای عجیب و غریب اظهارنظر کند اما در ادامه سردار ساجدی‌نیا رئیس پلیس پایتخت در این‌باره واکنش نشان داد و گفت: قدمت مهمات کشف‌شده متعلق به سال۱۹۳۵ یعنی ۷۹سال پیش است. او در این‌باره گفت: ۲۰گلوله مرمی و ۴۴گلوله توپ از محل کشف شد و با توجه به بررسی‌های انجام شده و همچنین نوع گلوله‌های مستهلک این احتمال وجود دارد که این منطقه زاغه مهمات در جنگ جهانی دوم بوده است اما همچنان بررسی‌ها برای کشف چرایی و همچنین یافتن گلوله‌های احتمالی دیگر ادامه دارد.


منبع : رویکرد